Logo
Brudevals

I norsk bryllupstradisjon er det vanlig at brudeparet åpner festen etter bryllupsmiddagen med en brudevals. For å organisere en høytidelig innledning, kan både brudepar og gjester gå innmarsj, såkalt polonese, før festen med brylluosdans.

Skal du gifte deg eller kjenner du noen andre son skal ...?
Særlig for de som planlegger bryllup, men også for andre som vil lære vals, tilbyr Kom og Dans brudevalskurs på flere steder rundt i landet. Det kan også være mulig å få leid instruktør til privatkurs. Skal du gifte deg eller kjenner du noen andre som skal, må du gjerne ta kontakt for mer informasjon.

Kursopplegg:
Kom og Dans har utviklet et pedagogisk kursopplegg basert på den vanligste formen av vals. Opplegget er tilrettelagt for nybegynnere. Vi har spesialinnspilt brudevalsmusikk fra eget studio, som gir en pedagogisk god progresjon i kurset.

Deltagerne får en innføring fra å holde riktig sammen, lære stegene og bevegelsene, og ende opp med å få til en fin flyt rundt på dansegulvet. For valg av bryllupsmusikk får de teste ut forskjellig valsemusikk, og finne et tempo som vil passe hvert enkelt par og den setting de ønsker i bryllupet. På kurset vil man også lære polonese.

Varigheten av et kurs vil være inntil 3 timer. Det blir lagt vekt på å få til en hyggelig stemning, og det er ingen krav til forkunnskaper og prestasjoner.

Instruktøren vil også bidra med tips om valg av musikk for bryllupet. Etter kurs hos oss, kan man få kjøpt CD med flere spesialinnspilte valser.

Hvor tidlig bør man gå brudevalskurs? 
Det vil være en fordel å gå kurs i litt god tid før bryllupet. Med tid i etterkant til øving hjemme, vil dansen "sette seg" bedre. Har du fått det inn, vil det følge deg videre i livet (som da du lærte å sykle). Vals kan man gjerne få glede av siden også, og har man opplevd gleden ved å danse, kan det siden bli ønskelig å lære andre danseformer.

Hva koster brudevalskurs?
Kurspris hos Kom og Dans kan variere noe, avhengig av kostnadsnivå der kurset går. Generelt er våre priser gunstige, i forhold til at det inkluderer 2,5 - 3 timers kurs. Lokale priser finner du ved å velge aktuelt kurssted i listen nedenfor.
 
Hvor kan man lære brudevals?  
Her følger en liste over miljøer som jevnlig tilbyr brudevalskurs. Klikk på linken og les mer på de lokale sidene.

Akershus:
Kom og Dans Romerike

Finnmark:
Alta Swingklubb

Hedmark:
Kom og Dans Elverum

Hordaland:
Kom og Dans Bergen

Nordland:
Kom og Dans Bodø

Oslo:
Kom og Dans Oslo

Rogaland:
Kom og Dans Sandnes & Stavanger Les mer...

Telemark:
Kom og Dans Skien

Vest-Agder:
Kom og Dans Lyngdal

Østfold:
Kom og Dans Askim