Logo
West Coast Swing

West Coast Swing er en rolig, elastisk partnerdans som danses til Blues, Rhythm’n Blues og mer moderne låter. Dansen foregår på en linje (slot) hvor jenten føres fram og tilbake i ulike turer og kombinasjoner. Dansen gir store rom for improvisasjon og personlig stil.

West Coast Swing oppsto i USA på vestkysten – først kalt ”Western Swing”, som en annen type swing enn Eastern swing /senere East Coast Swing. I 1958 åpnet Skippy Blair dansestudio i California, og west coast swing fant veien til swingmiljøet på 60 og 70 tallet. Siden har danseformen utviklet seg, fått sin konkurranseform og sin bruksform, og ”tatt verden” og danses i sine miljøer verden rundt.

Typiske trekk er at man danser på stedet, og på linje (mens paret i andre swingformer roterer både rundt seg selv og i rommet). Dansen har stegmønstre på 6 og 8 slag og et vell av morsomme turer. Det er en ”up-to-date” danseform som gjerne danses til populær listemusikk og slik har mulighet for tilpasning i forhold til tidens musikksmak. Det er en dans en må ”lære”, for det er ikke bare å følge føreren, følgeren må også vite hva hun kan gjøre.