Logo
VELKOMMEN til perlen i det Sydfynske øhav!

Kom og Dans arrangerer for 17. gang

Swing & Danse-Camp på Ærø.

6
. - 20. juli 2019

Swing campene startet i 1992 og er blant de mest vellykkede arrangementer til Kom og Dans. Her får du et stort utvalg av forskjellige dansekurs ute og inne, samt andre felles arrangementer for barn, ungdom og voksne, og selvfølgelig dansefester på flere arenaer hver kveld, og hvis du fortsatt trenger utfordringer ………… har vi Natt Rock et par ganger i uken.

I idylliske Ærøskøbing finner man det meste. Her danser vi fra morgen til kveld, hvis vi har lyst, eller går en tur i byens brosteinsbelagte gater. Her finner du hyggelige spisesteder og spennende butikker. Byens baker er tidlig på beina, for at alle turistene kan få kjøpt ferske rundstykker, wienerbrød kaker m.m.

Deilige wienerbrød fra bakeren etter første kursøkt ………… er å anbefale og smaker herlig.

Dette er ferie:

ÆRØ:

 • Ærø er den sydligste øy i Danmark, og selve perlen i det Syd fynske øyhav.
 • Ærø er en riktig øy. Ingen broforbindelse til fastlandet, og det tar 1 time med ferge ut til øya.  
 • Ærø er ca. 30 km lang og 9 km bred, mange flotte sykkelstier, som kan bringe deg rundt hele øya. Ta en liten pause ved en av de små spisesteder og smak på de lokale retter.
 • Ærøskøbing er en idyllisk eventyrby som er fredet og godt vedlikeholdt. Det er en av Danmarks eldste byer. Her finner man ingen plakater og ingen tagging. Husene er små og skeive, og gatene er smale og belagte med brostein.
 • I sentrum er det ca. 1000 innbyggere, og da sier det seg selv at når 700 danseglade inntar byen, sammen med alle andre turister, så blir det trangt. Det vil si, at ikke alle kan bo i sentrum, men der finnes utallige bosteder, og mange hyggelige folk, som er klare for å hjelpe oss.

BLI MED TIL ÆRØ!

Du må ikke kunne danse for å være med. Ærø har uansett mye å by på for alle. Ta med deg familie, venner og kjente og få en deilig sommerferie i Danmark. En aktiv ferie for både store og små, unge og gamle.

På Ærø er det mulighet for en aktiv ferie med sol …… bading … Windsurfing … seile havkajakk … sykkelturer … golf … shopping …… deilig mat og drikke ……… Ærø-opplevelser i historisk perspektiv … her er det noe for alle.

Tiden på Ærø går så alt for fort. Det er deilig å være norsk på Ærø.

PÅMELDING – hvordan går du frem?

 • Start med å fylle ut påmeldingsskjemaet, som ligger HER >>>
 • Når du sender skjemaet, kommer det direkte til Birgitte, som tar kontakt med deg vedrørende valg av bosted.
 • Kontonummer for innbetaling av påmeldingsavgift på kr 150,- står i e-posten som bekrefter at vi har mottatt ditt skjema (beløpet blir ikke refundert ved avbestilling).
 • (Norske kr i Norge, svenske kr i Sverige og danske kr. i Danmark)
 • Booking av bosted vil ikke skje før innbetalingen er mottatt.
 • Vær nøye med å fylle ut skjemaet, da dette også vil bli brukt ved innsjekk på Ærø, og er grunnlaget for riktig innbetaling.

Campavgiften innbetales før avreise til Ærø. Dere får melding, når dette skal betales.

Vi prøver å oppfylle alle bostedsønsker. Når jeg har et bosted som passer for deg, sender vi en rekvisisjon, som du må bekrefte, og returnere (til Birgitte) innen en gitt frist. Deretter sendes denne til utleier, som overtar den videre kontakten med deg/dere vedrørende kontrakt/betaling/nøkkellevering m.m.

HUSK! Kom og Dans formidler bosteder og har ingen forpliktelse i forholdet mellom utleier og leier.

NB! ALLE som skal til Ærø, må fylle ut påmeldingsskjema, betale påmeldingsavgift og campavgift. Dette gjelder dansere, alle barn (uansett alder), barnevakter, og de som selv har skaffet bosted). Barn under 10 år er gratis.

Mange ønsker å delta på Ærø, og det er en stor jobb å få plass til alle. Det er derfor viktig, at du som er «husansvarlig» sørger for at ditt hus er fylt opp.

_________

BOSTEDER
Kom og Dans har knyttet kontakt med mange utleiere på Ærø, og vi har mange ulike boalternativer å velge mellom.  Mange av husene er allerede forhåndsreservert, så vær uti i god tid med bestilling av dette. 

På grunn av sikkerhet, forsikringer og slitasje,  er det ikke lov å være flere i huset enn det som står i leiekontrakten.
(Se eget vedlegg – Bosteder Ærø)

INNSJEKKING PÅ ÆRØ
Vi starter innsjekking lørdag 14. juli midt på dagen. Innsjekking foregår på campkontoret på skolen (ligger i hovedgata). Viktig at ALLE har fylt ut påmeldingsskjemaet og sendt dette. (bekreftelse er sendt deg i e-post).  Alle må innbetale kr 150,- i påmeldingsavgift.

CAMPAVGIFTEN
Campavgiften skal betales FØR dere reiser til Ærø, og info om dette finner dere HER >> 

NORMALDAGEN OG TIMEPLAN
Normaldagen på Ærø består av en kursøkt om morgenen og en kursøkt på ettermiddagen. Vi har Dansecafe alle ettermiddager og kveldsdans i Hallen.
Nattdans / Natt Rock blir det flere kvelder / netter.
Vanligvis er onsdag aktivitetsdag med begrenset kurstilbud ( fri morgenkurs, noen ettermiddagskurs)
Ukeplanen blir lagt frem ved ankomsten, men timeplanen legges fra dag til dag for å kunne tilpasse den til dansere og instruktører.

HUSK Å BESTILLE PLASS TIL BILEN PÅ EN AV FERGENE!!!
Se detaljer og link HER >> 
Har du med bobil eller campingvogn, velger du de grønne avgangene, som er en del rimeligere.

ALTERNATIV reiserute til Ærø

LEI EN SYKKEL / GRATIS LOKALBUSSER FOR ALLE
Det meste i Ærøskøbing ligger i gangavstand, eller rett rundt hjørnet. Ønsker du å se litt mere av Ærø, kan du leie en sykkel. Ta en tur på de flotte sykkelstier og opplev havluften, alle luktene og den fine utsikten fra øyas høyetse punkt  som ligger 67 m over havet.
Benytt dette tilbudet om gratis lokalbuss og dra på handletur til Marstal eller til Søby for å spise på Havnegrillen etc.  

VIKTIG INFO OM PÅMELDING, BOSTEDER, REISERUTER, KURS/OPPLÆRING >>>

HUSKELISTE

 • Husk å bestille fergeplass.
 • Ta kontakt med utleier for avhenting / levering av nøkler.
 • Husk leiekontrakt / avtale for bosted / papirer for avlesning av strøm / vann.
 • Husk å avlese strøm og vann ved innflytting og avreise
 • Eventuell sluttrengjøring må avtales på forhånd – Husk å rydde før avreise. Det gjelder også flasker.
 • Oppvask inngår ikke i sluttrengjøring.
 • Ikke alle hus / leiligheter har vaskemaskin, men der er et vaskeri på gjestehavnen, som kan benyttes mot betaling.

BANK
Banken i Ærøskøbing er nedlagt, og eneste minibank er nede på havnen. Campavgiften MÅ derfor betales via nettbank før innsjekk på Ærø. Alle påmeldte får beskjed om innbetalingsfrist.

Trenger du flere opplysninger kan du kontakte Birgitte på +47 480 69 597 eller
på mail askim@komogdans.no


Ærø-kart

Ærø ligger sør for Fyn i Danmark, markert med en liten 4-kant på Danmark-kartet nederst til venstre, og er en øy på størrelse ca. 30 km lang og 9 km bred. Vår dansecamp finner sted i byen Ærøskøbing, som har fast færgeforbindelse med Svendborg på Fyn.

 


Ærøskøbing

Swing- & Dansecamp'en foregår i den lille kjøbstaden Ærøskøbing, en fredet og godt vedlikeholdt idyllisk "eventyrby". Se mange bilder fra Ærø i våre album her ...

 


Video fra Ærø
Se videoklipp fra tidligere dansecamper på Ærø.