Logo
Spørsmål og svar:

Er dette noe for meg?
Hvis du liker musikk og dans, og har lyst til å bevege deg til musikk, så er dette absolutt noe for deg. Hos oss går det mest i god gammel rock'n roll, blues, country og dansebandmusikk.

Hva slags dans?
Vi holder kurs etter Johan Fastings kursopplegg. Se mer informasjon under linken Danseformer i toppmenyen. Her i Drammen har vi hovedsaklig kurs i ulike swing-, Rock'n Roll- og blues-former, og av og til kurs i tango, salsa og linedance.

Hva må jeg kunne fra før?
Du trenger ikke å kunne noe dans fra før. Våre grunnkurs er lagt opp nettopp for deg som er nybegynner. Det holder at du har lyst til å lære!

Må jeg starte med grunnkurs?
Du har kanskje danset andre swingformer tidligere, og tenker at du da kan gå rett på et videregående kurs hos oss: Du bør absolutt starte med et grunnkurs, slik at du får innlært de grunnleggende bevegelsene i den swing-/rockn'roll-formen som vi danser i Kom og Dans.

Hva med klær og sko og sånt?
Du trenger et par innesko/dansesko. Du kan ikke gå inn i danselokalet vårt med sko som har vært ute. Dette fordi vi er så heldig å ha et lokale med parkett-dansegulv! Det er flott å danse på, men blir fort ødelagt hvis vi drar inn sand og skitt. Hvis du ikke har dansesko kan du f.eks bruke bunadssko eller pensko med lærsåle, men ikke høye hæler.
Kle deg i lette klær. Når du danser vil du bli ganske varm/svett, så luftige klær er en fordel. De fleste danser i vanlig bukse og T-skjorte eller bluse.
Vi setter også pris på at du unngår parfyme og sterke lukter. En del mennesker er overømfintlige/allergiske overfor parfymer. Det holder med deodorant og en ren kropp :-) 

Hvilken aldersgruppe danser i Kom og Dans?
Her er gutter og jenter i alle aldre, fra under 20 til langt opp mot 80.

Kan jeg komme alene?
Ja, hos oss behøver du ikke å ha med dansepartner, hverken på kurs eller på dansekveldene.

Hvordan melder jeg meg på?
Kurspåmelding

Må jeg melde meg inn i Kom og Dans?
Nei, det er ikke noe medlemsskap eller innmelding i Kom og Dans. Du betaler bare for de kursene og dansekveldene du deltar på.

Hva er "Dansekveld"?
Vi har dansekveld hver torsdag vinter/vår og høst. Der er det en av våre "DJ'er" som spiller variert swing-musikk non-stop i 2 timer. Hos oss er det vanlig å by opp til dans både for damer og menn.
Så dette er et sted å få dansetrening, og et sosialt møtested. Hit kommer det vanligvis 60-70 danseglade mennesker hver torsdag.

Parkering

Les ennå mer, og se dansevideoer ved å velge Ny hos oss i toppmenyen

Velkommen, Kom og Dans med oss!


Huskeliste første kurskveld på grunnkurs:
  • Adressen er Ungdommens Hus, Christian Bloms gate 10 (2.etg), Drammen.  (Inngang på baksiden)
  • Kurset starter kl. 18:30 og varer 1,5 time.
  • Vi har bankterminal, men du kan også gjerne betale kontant. 
  • Det er lurt å komme litt ekstra tidlig første kurskvelden, for at alle skal rekke å komme inn.
  • Vi kan kun bruke rene innesko som ikke sverter i danselokalet, alle må bytte til innesko på stedet (dvs i garderoben rett utenfor vår dansesal)! Lave eller ganske flate sko med litt glatt såle anbefales. Sko med stiletthæler kan ikke benyttes.
  • Unngå bruk av parfyme/etterbarberingsvann. Mange er overømfintlige/allergiske, det holder lenge med deodorant og en ren kropp :)
  • Bruk klær du kan tåle å bli svett i.
  • Du kan kjøpe mineralvann og kaffe hos oss, men ta gjerne med deg drikkeflaske og fyll vann fra springen hos oss.