Logo
Kom og dans med "Swing og svøm" i Hamar

SOMMEREN 2018.
Vi danser på Friluftsscenen på Domkirkeodden hver torsdag 1100-1300.
Ta gjerne med nistekurs og kaffe.

HØSTEN 2018
Vi starter opp igjen på Espern Idrettspark fra 6.sept.

Tid:
Kl. 11.00-12.00: Oppvarming med gammeldans og swing.
Kl. 12.00-13.00: Instruksjon og kurs ved Sidsel Fasting.
Etterpå drikker vi kaffe og spiser kake i kafeen (kr 35,- for kake og kaffe).

Vi har en gunstig deltagerpris:
Enkeltøving kr 50,-
6-gangers kort kr 250,-

Hvem er Swing og Svøm?
En gruppe spreke pensjonister og andre, som har fri til å danse på formiddagen. Vi har det moro med å lære swingturer. Vi glemmer stadig og må ofte repetere, så nye deltagere skal ikke være redd for å komme. Hver gang blir som et nytt swingkurs.

Ukentlige aktiviteter:
Vi liker glad musikk med litt fart. Vi danser også gammeldans og tango, og ellers er vi gladelig med på de innfall instruktøren har. Kort sagt: Vi synes vi har det så hyggelig. Kom gjerne og bli med i vårt selskap. Alle er velkommen – uansett ferdigheter fra før. Nedenfor kan du se bilder fra vårt miljø.

Festligheter:
En gang hvert halvår har vi fest: Julebord med dans og vårfest med dans. Vi setter opp egen komitè for hver fest.

Dans på Domkirkeodden:
31. mai 2012: Vi avsluttet vår innesesong, og startet utesesong på danseplattingen på Domkirkeodden.
Dette var Swing og Svøm sitt bidrag i forbindelse med det europeiske året for aktiv aldring og solidaritet mellom generasjoner.
Helsestasjonen for eldre i Hamar bad oss bidra i 2013 også, og det ble en fantastisk fin dag på danseplattingen 5.juni.
I 2014 var vi spesielt stolte, fordi dugnadsgjengen i Swing og Svøm har hjulpet Venneforeningen på museet med oppussing av scenen og uteområdet! Her har vi vårt "dansehjem" i sommersesongen! dugnadsgjengen har vært i aksjon siden.
Og her har vi danset hver torsdag hele sommeren! OGSÅ hele sommeren 2015! og i 2016!
Og til museumsåpning og før  Sommerdag for aktive eldre, tok dansere fra Swing og Svøm tak med dugnad sammen med Domkirkeoddens Venneforening og ryddet og gjorde det pent rundt utescenen på Domkirkeeodden. Der skal det danses hver torsdag også sommeren 2016. Og i 2017!

Litt historikk – og om navnet vårt:
Vi startet høsten 1991 i Ankerskogen, og var en trimgruppe som ville variere med et dansekurs med Sidsel Fasting fra Kom og Dans. Siden har vi holdt på hver torsdag!!!!! som et eget prosjekt i Kom og Dans. I begynnelsen benyttet mange anledningen til å svømme i svømmehallen etter dansen, og derfor navnet "Swing og svøm".

Nå holder vi til på Espern. Svømmingen er borte, men noen benytter anledningen til en dukkert i Mjøsa når vi danser ute på Domkirkekodden om sommeren, hver torsdag på vår faste tid.

Vi er blitt dokumentert danshistorisk!

31. mai 2011 ble vi alle filmet som historisk materiale - av Rådet for Folkemusikk og Folkedans. Sidsel Rattsø Fasting tok kontakt med professor Egil Bakka ved RFF senteret i Trondheim hvor de jobber med dokumentasjon av dansetradisjoner og musikktradisjoner i folkelige miljø. I vår gruppe er det mange som har lært "på gammelmåten" på fest og på kjøkkengolvet, og har dansestiler som holder på å bli borte. Dette er viktig å dokumentere for ettertida, og det ble behørig gjort med 5 timer med filmopptak av vals, reinlender, masurka, polka, tango, slow, swing, fox og samba.  Vi måtte skrive om hva, hvor og hvordan vi lærte å danse, så nå kan ettertida forske på oss! Takk til alle som deltok og til Moelven Trekkspillklubb med 13 mann som sørget for god tradisjonsmusikk! (se noen bilder i albumet under)
Dette materialet som Sidsel Rattsø Fasting har samlet, skal legges inn sammen med Johan Fasitngs innsamlete materiale, på Rådet for Folkemusikk og Folkedans. Materialet til Johan Fasting danner grunnlag for undervisningen av dansene fra forrige århundre - de moderne dansene - ved universitetet i Trondheim.

Har du interesse av å bli med oss, må du gjerne ta kontakt.

Kontaktpersoner:
Else Nylende, tlf. 936 53 122
Sidsel Fasting, tlf. 414 35 644


Tags